Základní umělecká škola

Ohlédnutí za kurzy komorní hry

/ Lukáš Bartoš

V prázdninových dnech od 11.8. do 13.8.2021 jsme v naší ZUŠ zorganizovali pro děti kurzy komorní hry, které vedla Hana Kuželová a Vanda Teocharisová. Zúčastnilo …

Ohlédnutí za kurzy komorní hry

V prázdninových dnech od 11.8. do 13.8.2021 jsme v naší ZUŠ zorganizovali pro děti kurzy komorní hry, které vedla Hana Kuželová a Vanda Teocharisová. Zúčastnilo se jich šest žákyň našeho smyčcového oddělení, ze kterých bylo možné postavit kompletní smyčcové kvarteto a malou cellovou skupinku. Na cellových kvartetech si zahrály i nejmladší žačky cellové třídy.

Na zkouškách smyčcového kvarteta si děti zahrály známé melodie z filmů o Harry Potterovi, kromě pohotovosti se učily umění naslouchání a souhry.

Součástí kurzů byla i krátká přednáška na téma historie vývoje smyčcových nástrojů, které pro děti připravila Hanka Kuželová. Děti si mohly prohlédnout některé historické nástroje, jako je lyra, sitara a niněra a zahrát si na ně.

Poslední den kurzy vyvrcholily veřejnou zkouškou v městském parku.

To, co si děti během tří dnů intenzivních kurzů komorní hry osvojily, předvedly svým rodičům na neformálním vystoupení v pátek podvečer v atriu školy.