Základní umělecká škola

Slavíme 70!

/ Lukáš Bartoš

Když se do našeho města zatoulala múza, začala svým uměním měnit místní těžký život v tvořivou symfonii. Od školního roku 1951 – 1952 již jejímu …

Slavíme 70!

Když se do našeho města zatoulala múza, začala svým uměním měnit místní těžký život v tvořivou symfonii. Od školního roku 1951 – 1952 již jejímu učení naslouchali hudebníci ve vlastní školní budově. Zanedlouho se přidali výtvarníci, tanečníci i milovníci divadla a literatury a kvarteto čtyř uměleckých oborů bylo kompletní.

Láska k uměleckému vzdělávání v nás zraje už 70 let. Následující měsíce zvou ke společné sklizni. Díky učitelům a jejich talentovaným žákům bude úroda pestrá, šťavnatá a rozplývající se. Přijďte ochutnat…

Rádi bychom při příležitosti výročí vyzvali bývalé i současné studenty a učitele naší školy i zástupce z řad veřejnosti ke spolupráci při vzpomínání na léta minulá. Jste-li pamětníkem některé z etap novoměstského základního uměleckého vzdělávání, zapojte se prosím a odpovězte nám (obsáhle či stručně) na klíčovou otázku:

Co to ta Hudebka, Liduška, Zuška vlastně je? A co mi doba strávená v ní dala?

E-mail s odpovědí můžete poslat na adresu: eva.mosnerova@zus.nmnm.cz, klasický dopis, který najdeme v poštovní schránce, nás neméně potěší.
Všechny vzpomínky, s vaším souhlasem, průběžně zveřejníme a vybrané při slavnostním koncertu, který se uskuteční 25. května 2022 v atriu ZUŠ, odměníme.

Těšíme se na vás na akcích, které pro vás na jarní měsíce připravujeme.
Základní umělecká škola Jana Štursy Nové Město na Moravě